İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ HK.

Bilindiği gibi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 4. maddesine göre eczacılarımızın risk analizi yapması gerekli olup, bu işlemin nasıl yapılacağı daha önce eczacılarımıza duyurulmuştur. (Risk analizini halen yapmamış olan meslektaşlarımızın Farmainbox sistemi üzerinden risk analizi formlarını doldurarak eczane çalışanlarına imzalatmaları gerekmektedir.)

Yine 6331 sayılı Kanunun 38. Maddesi uyarınca eczane çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri alma zorunluluğu vardır. Bu şartı yerine getirmek üzere Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi eğitimler düzenleyecektir. Eğitim 4 saat uzaktan eğitim ve 4 saat yüz yüze eğitim olacak şekilde planlanmıştır.

Bu çerçevede;

Çalışanlar 4 saatlik uzaktan eğitime bilgisayar, tablet ve telefonlarından ulaşabilecektir

Arkasından 4 saatlik yüz yüze eğitim verilecektir

Eğitimlerin sonunda bir ölçme – değerlendirme sınavı yapılacak olup %60 başarı gösteren katılımcılara Akademi tarafından belge verilecektir, başarılı olamayanlar eğitimi kendi olanakları ile tamamlamak zorunda kalacaktır.

Yüz yüze eğitimlerin nasıl yapılacağı konusunda daha sonra sizlere bilgi verilecektir.

Eğitim için başvuru prosedürü şu şekildedir;

Eğitime katılacak eczane personeline ait,

T.C. Kimlik No

Adı – Soyadı

Görevi

E-mail adresi

Cep telefon numarası

Bu bilgilerle birlikte eğitim bedeli olarak kişi başı 25,00.-TL eczacı tarafından (DEKONTA ECZACI ADI-SOYADI YAZILACAK) odamızın T.İş Bankası Zonguldak Şubesi 7600 Şube kodu 1820557 nolu hesabına (IBAN:TR88 0006 4000 0017 6001 8205 57) yatırılacak ve dekont ile birlikte Eczacılarımız eczanelerinde görev yapan personelle ilgili yukarıdaki bilgileri ekte bulunan forma yazarak 30.09.2014 tarihine kadar odamıza iletecektir.

(Eğitim bedelinin yatırılmaması halinde uzaktan eğitim portalı şahsa açılmayacaktır)

BİLGİ NOTU: Risk analizi yapmayan ve çalışanların eğitimi prosedürlerini tamamlamayan işletmeler için 6331 sayılı kanunda öngörülen ceza her bir çalışan için 1.120,00.-TL’dir. Örneğin 3 çalışanı olan bir eczanede SGK tarafından yapılan denetlemede hem risk analizini hem de eğitim şartını yerine getirmediği tespit edilirse risk analizi için (3 x 1.120,00.-TL) + eğitim için (3 x 1.120,00.-TL toplamda 6.720,00.-TL ceza kesilecektir.

Zonguldak Eczacı Odası

İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ BAŞVURU FORMU.doc