Eligard İsimli İlaçta Çıkan Fiyat Farkı Hakkında

Birliğimize, “Eligard Enj. Çöz. İçin S.C. Toz İçeren Şırınga ve Çöz. İç. Şır 22.5 mg ve Eligard Enj. Çöz. İçin S.C. Toz İçeren Şırınga ve Çöz. İç.Şır. 7.5 mg” adlı ilaçlarda Astellas Pharma firması çalışanları tarafından doktorlara ilaç farkının eczacılar tarafından alınmayacağı, eczacılara ise almamaları gerektiği, almaları halinde hastaların fiyat farkı almayan eczanelere yönlendirileceğinin bilgisinin verildiği konusunda şikayetler ulaşmaktadır.

İlaçtan kaynaklı oluşan fiyat farklarının firma tarafından alınmaması yönündeki yönlendirmelerinin, SGK Protokolü ve 6197 sayılı yasa hükümleri ile ters düştüğü konusunda Astellas Pharma İlaç Tic. ve San. A.Ş.’ye gönderilmiş olan 17.02.2015 tarih ve 691 sayılı yazımız ekte yer almaktadır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

MERKEZ HEYETİ

Eki için tıklayınız.