Geçici Koruma Altındaki Yabancıların Sağlık Giderlerinin Medula Sistemi Üzerinden Karşılanması Hakkında

39.A.00.004494
14.10.2015

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI'NA

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 13.10.2015 tarihinde yayınlanan duyuruda özetle;

Suriye Arap Cumhuriyeti'nde yaşanan iç karışıklık neticesinde ülkemize giriş yapan ve Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında "geçici koruma" statüsüne alınan yabancılara verilecek sağlık hizmetlerinin Başbakan Yardımcılığı tarafından 12.10.2015 tarihinde yayımlanan 2015/8 sayılı Genelge doğrultusunda 15.10.2015 tarihi itibariyle MEDULA-Hastane ve MEDULA-Eczane sistemleri kullanıma açılacağı;

Geçici koruma altındaki yabancıların elektronik/manuel reçetelerinin SGK ile sözleşmeli eczanelerce kabul edilerek MEDULA-Eczane sistemine kaydı yapılacağı ve eczaneler tarafından karşılanan reçetelere ilişkin eczanenin ticari faaliyetini sürdürdüğü il valiliği adına düzenlenen fatura ve eki belgelerin 2015/8 sayılı Genelge doğrultusunda Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne teslim edileceği belirtilmiştir.

Ancak yukarıda bahsi geçen Genelge'de eczacıların ilacı nasıl karşılayacağı, kesinti durumunda itiraza ilişkin işlemlerin eczane tarafından nasıl yapılacağı, sözleşme feshi gibi durumlarda yapılacak işlemler, fatura ödemelerinin kaç gün içerisinde eczacının hesabına yatırılacağı gibi konularda tereddütler bulunmaktadır.

Bu sebeple Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na Birliğimiz tarafından bir yazı gönderilerek Birliğimiz ve ilgili Başkanlık arasında tüm eczaneleri kapsayacak bir Protokol imzalanması talep edilmiş olup, ilgili Başkanlıktan gelecek cevap doğrultusunda Birliğimiz tarafından yeniden duyuru yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve konunun tüm üyelerinize duyurulması hususunu saygılarımla rica ederim.

Dr. Ecz. Harun KIZILAY
GEnel Sekreter

AFAD'a gönderilen yazı için tıklayınız.