Zonguldak'ta Eczaneler SMART’ılıyor...

ECZANELER SMART’ILIYOR

Türkiye ve Zonguldak genelini kapsayan Türkiye Eczacılar Birliği projesi olan SMART(AKILCI) Eczane hayata geçiyor. Size en yakın sağlık birimi olan eczaneler, yeni bir sağlık hizmeti anlayışı ile sizin ve sevdiklerinizin sağlının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağlıyor. ASTIM/KOAH ile başlayan hastalık yönetimi programları diyabet, obezite ve sigara bırakma programlarıyla genişleyerek yenilenmeye devam ediyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan 17.Bölge Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ayşegül Kara;” Biz Zonguldak eczacılar odası olarak yeni projeler yeni fikirler üzerine daimi olarak çalışmalar sunmaktayız. Bunların en başında ki proje ise SMART Eczane uygulaması. Türkiye Eczacılarının bir projesi olup sürekli gelişim modülü olarak ortaya çıkmıştır. Yaşam kalitesini arttırmak üzere ve hasta odaklı bir projedir. Bilindiği üzere bugüne kadar eczanelerimiz sadece ilaç odaklı bir çalışma içindeydiler. Smart eczane projesi farkındalık yaratmak için ortaya çıkmış bir uygulamadır. Diğer illerde eğitimler devam ederken biz Zonguldak Ecza Odası olarak Şubatın 18’inde eczacılarımıza uygulamalı eğitim vereceğiz. Bu projede önemli olan hastalara daha kaliteli hizmet sunabilmektir. Vatandaşların sağlığıyla daha yakından ilgilenmek için geliştirilen bir projedir. Bu projemizi yönlendirecek olan bir ekibimiz ve ekibin başında koordinatör olarak Esra Geyikli arkadaşımız bulunuyor.Bu proje genel olarak eczacı ve hastalarımızı yakınlaştıracak bir projedir.” Dedi.

Bilinçsiz ilaç kullanımına yönelik uyarıda bulunarak açıklamalarına devam KARA;” Eczacınız en yakın sağlık danışmanınızdır. İlçalarımızı internetten değil eczanelerden temin edelim. Asla eşinizden, dostunuzdan, komşunuzdan tavsiye ile ilaç kullanmayın.”dedi.

Projeyle ilgili detayları aktaran SMART ECZANE PROJE koordinatör Ecz. Esra Geyikli ise;” Smart Eczane Proje’si Türkiye Eczacılar birliğinin Aralık 2014’te başlattığı, eczacıların asli görevi olan nitelikli ilaç hizmetinin yanı sıra sürekli gelişim felsefesi ile meslektaşlarımıza hasta odaklı destek sunabilmeyi amaçlamaktadır. Yani bundan önce ilaç odaklı modülde iken şimdilerde hasta odaklı modüle geçmekteki amaça hastalarımıza bir nevi danışmanlık hizmeti sunmaktır. Smart eczane projesinde ki hedeflerinin ise meslektaşlarımızın yetkinliklerini arttırmak. Kalite standartlarını yükseltmek için eğitimlere başlıyoruz.” Dedi. (HABER:BATUHAN KARAMALAK)